Summa sidvisningar

lördag 31 mars 2012

Hallen

Denna hall är jag nöjd med, när vi flyttade in stog en stor garderob i hallen. Det gjorde att det kändes som en liten hall och det var beiga tapeter, det gjorde att golvet så mycket fult ut. Jag sålde garderoben på blocket för 2000 kr. :) Målade väggarna vita och då kunde golvet vara kvar.

Dessutom satt en inbyggd garderob som vi tog bort, täppte igen hålet, och öppnade mot köket... vips en fin plats för vinkyl!

Slutresultat blev såhär:

söndag 18 mars 2012

Visningar

Idag har vi tränat lite på att gå på visning, vi ska sälja huset, som jag nämnt tidigare.

Så här gick det:

Visning 1; Hus på sjötomt, vi var förbi i går och spanade lite på huset och tomten framför allt. Väldigt mysigt läge, fina hus i området och ett pris inom vår budget. Väldigt rörigt på tomten (jag underdriver här, det var förskräckligt!!), huset såg ändå ok ut från utsidan. Enligt bilder på hemnet så ska detta hus var fix-bart, enligt verkligheten... NÄ! Det var fruktansvärt och det går INTE att fixa, det innebär alltså att om vi skulle köpa det skulle vi behöva bygga och då är vår budget förbi för länge sen. Inte ens sjöläget kändes lockande efter att ha varit inne i huset...

Visning 2; skulle vi egentligen inte på, men jag kände mig nedslagen efter att ha varit inne i det hus som jag redan mentalt köpt och sen blivit helt nockad. Så vi gled i väg för att kika på ett rosa (!) hus. Det var superfint!! Skulle passa oss mycket mycket väl! Ligger i och för sig precis bredvid en skola, men det känns ok. Det var ett mycket väl omhändertaget och älskat hus. Hade vi redan sålt så hade vi nog varit med och lagt ett bud. :)

Ska bli spännande med vår egen visning som närmar sig, hoppas jag. Idag var vår granne här och kikade på att sätta lite mosaik på den höjda bardisken. Det fanns en skillnad på en cm från den ena sidan till den andra. Han trodde ändå att han kunde fixa det... Vi får se. Målaren kommer i veckan och en kompis till C kommer på onsdag för att bära lite skräp ner till garaget. Sen då? Dags för fotografering och sen visning, 15/4 kanske?

Läste en blogg idag om en tjej som precis fått tvilling flickor, de har byggt ett hus på Lidingö med havsutsikt... för att kunna nå dit så krävdes det 8 flyttar på 5 år och plånboken är (som hon skriver) lövtunn. Jag förstår henne precis! Det tär på ekonomin att lyckas ta sig fram på detta sätt, men det är värt det, tror jag. Kul att läsa om henne som nått sitt mål - boendemässigt!

lördag 17 mars 2012

Jag söker en segelbåt

Jag letar efter en segelbåt att ha i mitt stora matsalsfönster på visningen, det är lite svårt att den ska få stå i fred någon annan gång än just under visningen med tanke på Herr Klåfinger som oxå bor i min familj.

Annars är denna otroligt fin... Bara 2225 kr. :)

Bild från Sjöbutiken som för övrigt har vansinnigt snygga marina saker.

onsdag 14 mars 2012

Jag är sugen på att fixa utomhus, få det fint och härligt i trädgården. Jag gillar att ha olika delar med decorsten, vitt och fräscht. Gärna i kombination med det snygga räfflade trädäcket, som är lite mörkare trä. 

Här nedan är bilder från vår tidigare favoritträdgård, där vi hade bambu och en fontän-kula. Det var otroligt fridfullt att lyssna på vattenspelet, känna klor-lukten och bara njuta av värmen sommaren 2010. Mera sånt i livet!!  



måndag 12 mars 2012

Fånga dagen och natten om den är bra

Enligt min dröm i natt så var det en stor efterfrågan på mitt hus... nåja det var både havsutsikt och en fixad tomt. Hahaaaa... Men det kanske var en sanndröm, det där med efterfrågan. ;) Jag höll i visningen själv och mäklaren hade placerat ett bord med en bild på sig själv och intresselappar som kunderna själv skulle fylla i och många intresselappar var i fyllda. :)

Här är ytterligare ett smakprov av mitt hem, en panelvägg i svart... ok det fattas en prick över Aet för att det ska vara komplett budskap samt orkidéen kanske kunde ha lite blommor och jag kanske ska skippa telefonen och använda kameran? Hur som... FÅNGA DAGEN!

söndag 11 mars 2012

Måla golvlister

Jag har målat lister här hemma hela helgen, högblankt vita. Blev riktigt snyggt måste jag säga. :) Ska ta bild och lägga upp när jag är klar. Idag kom målaren och tittade på taket, han vill ha runt 4200 kr efter ROT, det känns helt ok med tanke på att vi slipper tampas mer med taket.

Gamla bilder på skillnaden mellan att ha omålade slut på listerna kontra att måla på kanterna...



onsdag 7 mars 2012

Hajar på väggen


Min sons tidigare mysiga rum. Han sov bara där då eftersom han var så liten, men 3d-tapeten hade fått honom mycket lycklig i dag, han älskar nämligen vatten och hajar.

Mäklarbesök och kräkigt barn

I går var mäklarna (de är två stycken, herr och fru Mäklare) här, 15/4 ska huset visas... de kan erbjuda att lägga slutpriset på 200.000 kr över vad jag trodde att de skulle erbjuda. MEN då behöver vi måla om hela huset... mmm tack för den... jag har ju målat, men det dög inte. Suck, funderar på att ta hjälp med tak och det som behöver spacklas, ett hörn bland annat.

Idag är jag hemma med kräkig son... verkligen kräkig... usch! Jag har beställt hem mat för att slippa åka i väg och handla, jag beställer från Mataffären, kan verkligen rekommendera.

måndag 5 mars 2012

I morgon får vi besök av...

herr Mäklare, ska bli spännande (nej, nu ljuger jag) att se vad han säger... det är samma mäklare som vi köpte av för ett år sedan och jag ljuger igen om jag påstår att han hoppade högt av glädje när vi sa att vi skulle sälja igen. Hmm, tror vi betalade ett överpris, men å andra sidan resonerade vi som så att vi ville bo här ett bra tag och att huset, tomten och framför allt läget är en bra grund för vårt drömhem. Men nu ville vår 3:a bli en 3:a och en 4:a (barn alltså) och vips så är huset för litet. Visserligen kan vi tränga i hop oss ett tag... men jag är lagom sugen att fixa med en försäljning när jag är mammaledig. Har redan gjort det en gång... räcker bra!

Nåväl, vi får se vad hans erbjudande är i morgon och om han har nån kund hängandes på någon tråd, som kan nappa. Vi har kommit undan med det två gånger tidigare... såld på vip-visning.

Återkommer...

söndag 4 mars 2012

Skön fototapet


Jag älskar denna fototapet inköpt på Nordsjö idé och design. Vi satte upp en vägg och gjorde ett sovrum i stället för ett allrum i ett av våra tidigare hus. Vi hade tema på eld och vatten i detta hus :).

Vyn som den är tagen ur är när jag kom ut ur vårt sovrum... jag blev glad varje gång! Jag älskar vatten (alla i min familj gör det)  och fascineras av eld.

Ångest

fick jag nu... här blottar jag vårt hem i kaos och bara så där. Haha. Nu känner jag att jag vill poängtera att vårt hus genomgått en renovering av golv, väggar och i vissa fall tak. Sen röjer jag från den ena sidan till den andra och därför verkar hela huset vara en enda röra. Och så är det kanske för tillfället, men inte alltid. Haha. När jag röjer går jag igenom ALLT. Jag tar i varenda sak och funderar, kvar? - plats, slänga? - soporna, sälja? - säljgarderoben, ge bort? - säljgarderoben eller förråd beroende på vad det är.

Så ville bara göra det klart för dig! Dessutom så tar jag bilderna med min telefon just nu och det ger inte de skarpaste bilder, jag vet! Men när jag sen går in på inredning blir det systemkamera. :)

Jag sitter uppe och bevakar en auktion på Tradera, ett par små cerisa byxor till tvillingarna avslutas om ca 30 minuter. GÄSP!

En underbar, stor detalj som vi installerade i ett tidigare hus


Nånting som jag verkligen saknar från vårt fina hus som jag var så nöjd med. :) Det är vår Contura som vi lät installera. Väldigt snygg, stilren och helt underbar att sitta och mysa framför... speciellt efter ett härligt spa-bad. Dessutom hjälpte den till en hel del att hålla el-räkningen i schack, vilket så klart inte gör något. 








Relationen bör nu bli fantastisk!

Hela dagen tog det, men nu är det rensat, slängt, putsat och fixat i relationsdelen av huset... min 10 åriga dotters rum. Jag längtar tills det är dags att Feng shuia i rummen. :) Jag röjer ju bara just nu. Innan jag tog bilderna hade jag börja röja, därför ser det värre ut än det är...

Före röjning


Efter röjning

Budget köksrenovering i kedjehus

När vi sålt vårt fina hus hösten 2010 så blev det lite gruff om inflyttningsdatumet och det slutade med att vi fick ge oss och släppa vårt hus tidigare än vad det var tänkt. Vi impuls-köpte då ett kedjehus, L-format med totalt platt tak. Hur som helst så var köket relativt nyrenoverat... men vänta nu, helt omålade och obehandlade köksluckor i gran? Jag planerade och ritade och funderade. Först skulle jag byta ut hela köket mot ett IKEAkök, men jag ångrade mig och tänkte jag provar att måla köket med lackfärg. Först kvistlack, sen ett lager med grundfärg och tre (!) lager med lackfärg... jag hade arbete kan jag lova! Dessutom jobbade vi mot en deadline vilket gjorde att jag målade till ca 3 på natten, sov, lämnade barnen 8.30, tillbaka hem och måla till 11.30, åkte till jobbet, jobbade till 21.00, målade från 22.00. Ja, det var mitt liv i ca 2 månader. 

Obs! Dessa bilder är extremt mörka, precis som min period i huset var. Jag ska se om jag kan skaka fram några bättre bilder framöver. Men du förstår säkert att skillnaden blev ca 200000 kr i köpeskilling bara genom att måla luckorna, som kostade mig ca 1500 kr och i och för sig blod, svett och tårar (ok jag överdrev om den första och sista, inget blod och inga tårar, bara svett!! :))

Före målning



Efter målning


Kärlek och relationer

KÄRLEK OCH RELATIONER

  • Feng Shui - Kärlek och RelationerElement: Jord
  • Väderstreck: sydväst
  • Färger: rosa, lila
  • Ökar i styrka i kombination med: Eld
  • Bevarar sin styrka i kombination med: Trä
  • Minskar i styrka i kombination med: Metall
Det här området brukar aktiveras av personer som har problem i kärlekslivet eller i sina relationer till andra, inte minst sin partner.
Det är viktigt att minnas att elementet som styr över det här området är jord och att färgerna framför allt är rosa och lila.
Eftersom eld ökar jordens styrka, är det inte fel att göra bruk av eldelementet, t ex ett par rosa vaxljus. Metall skall undvikas.
För att bevara en relationer räcker det med trä: växter och bilder på växter eller trä, gärna i mängder. Oftast är det dock bättre med en stor frisk växt än många som är små. Trä utgör även en källa som ökar eldelementets styrka som i sin tur ökar jordelementets styrka.
Du kan för att förbättra sällskapslivet placera starka lampor i detta område. Välj gärna en lampa i röd, klargul eller orange färg, minst 150 cm över golvytan. Tänd den då och då. Håll området rent och fri från all skräp.
Texten är som vanligt tagen från hemsidan www.twice.se

Idag fortsätter jag...

Nu ska jag in i relationsområdet och greja, oj oj oj, det blir inte lätt kan jag säga... det är min dotters rum och där finns ALLT mellan himmel och jord. Jag ska verkligen rensa, hon är nämligen på sportlov hos sin farmor i Sundsvall, hehe.

Jag ska in och fota lite nu innan jag röjer, kom dock på det när jag börjat röjt, dvs jag hade börjat kasta ner saker på golvet för att rensa upp. Jag sitter nämligen bäst på golvet med min stora mage.

lördag 3 mars 2012

Golvrenovering och byte av värmekälla

När vi köpte huset så visade det sig att det var nyinstallerad bergvärme i huset, toppen! Värmen gavs av elradiatorer just då, vi ville ändra på det och därigenom även ändra på golvet som låg inlagt, dvs gammal hederlig ek-parkett. Så här såg vardagsrummet ut innan golvrenovering (vi har även precis rivit en vägg, därav ränder i tak och golv). 


Så här såg golvet ut efter renoveringen, golvet heter Vintage och är mörktbrunt och ser slitet ut, lite vintage helt enkelt. :) Numera ligger även golvvärme under golvet.

Lite meriter från förr

Här kommer lite gamla meriter...



En glimt från en tidigare uteplats som vi snickrade och grejade nästan helt själv. Bakom spaljen gömmer sig ett spabad. :) Paviljongen var oslagbar, både som skuggplats och med myggnätet nere en sen, ljummen sommarkväll...


I detta har vi njutit, sommar som vinter... disig bild, solklara minnen! Inbyggnaden som är gjord kring spabadet är mycket snyggt gjord, C har skissat den och en fantastisk snickare Peter har byggt den, mitt i smällkalla oktober/november, en hjälte. :)

Karriären och livsvägen

"KARRIÄREN OCH LIVSVÄGEN

Området aktiveras av dig som vill ha bättre lycka i yrkeslivet och om du vill förbättra dina möjligheter att komma vidare i karriären. Även du som driver ditt eget företag kan ha nytta av att aktivera det här området. Eftersom området har vi alla nytta av att aktivera området.

  • Väderstreck: Nord
  • Element: Vatten
  • Färger: svart, blått
  • Ökar i styrka i kombination med: Metall
  • Bevarar sin styrka i kombination med: Jord (och Eld)
  • Minskar i styrka i kombination med: Trä
Elementet som dominerar i det här området är vatten. Vattenelementet kan ökas med hjälp av mer vatten och förstärkas genom att lägga till metall. 
Vatten symboliseras av bilder på vatten, hav, sjöar m.m., den svarta och mörkblåa färgen, en vattenfontän i minitatyr för inomhusbruk eller varför inte ett akvarium.
I det här området bör trä alltså växter och långa objekt tas bort eftersom de har en förmåga att inaktivera området. I Kinesisk elementlära anser man att trä (växter och blomor) suger upp vatten.
Du kan också aktivera det här området genom att lägga till metall.
Området för karriär och livsväg ligger i Norr om du tar ut väderstrecken eller vid huvudingången om du inte gör det. "

Text tagen från www.twice.se 

När jag ändå var i farten så jobbade jag vidare på min karriär.

I kärriärsdelen ligger framför allt hallen, även en del av vardagsrummet går in där... I vardagsrummet står en TV-bänk som måste väck! Dessutom hänger en massa sladdar och bara stör... nåväl det är väl ok att de hänger där när vi ser film via projektorn, men annars är det irriterande och fult. De ska bort!!

Hur som helst har jag röjt hallen. Såhär blev det...

Före röjning



Efter röjning



Vilken pärs

Jag har tagit tag i det, jag har alltså fixat datorhörna, det var tungt och jag var arg som ett bi när jag höll på… men nu är det klart. Verktygen som låg där och skräpade är nu snyggt (så snyggt det går) uppställda i ett hörn i tvättstugan (berömmelsedelen).  Jag lovar dig att den sak som läggs i datorhörnan och inte hör dit, den ryker bums i soporna!!

Jag har nu planer på att jobba mig vidare genom karriär och framtid. Där är det just nu framtiden jag vill trygga. Jag måste bara vila lite… blev lite tunga lyft under tiden jag jobbade med datorhörnan… inte ok!! 

Före röjning


Efter röjning


Fortsättning...

idag ska röjningen så klart fortsätta. Jag har datordelen kvar, jag får dock pausa den eftersom min sambo jobbat natt och sover. Solen gassar i dag, så jag tror att vi måste gå ut och röja lite utomhus jag och V. :)

En effekt från gårdagens röjning är även att V sov HELA natten, han vaknade 9.30 idag. Han har inte sovit hela natten på ca 3 månader, utan vaknat och velat ha välling. Men i natt var det tyst... Så skönt!

Jag återkommer med dagens röjning!!

Total röjning

I går kämpade jag på och röjde totalt i Vs rum, jag skrubbade skötbord och säng, tvättade alla sänglakan, även madrass överdraget. Jag tog bort alla bebissaker (sparas till småflickorna :)) och jag rensade garderoben, tidigare har jag haft hans garderob som förvaringsplats för urväxta kläder, men jag känner att det blir inte riktigt bra. Nu står det lite leksaker i garderoben i stället. Jag duschade hans blommor och torkade alla lister.

Rummet blev plötsligt kalt... vilket i och för sig är bra för visningen, men det behövs något på väggarna. Funderar på väggord och en fin helikopter, egentligen kanske tavlor är bäst i och med att vi ska sälja huset, men jag tror jag vill göra en väggmålning. Funderar lite till.


Före röjning


Efter röjning


Jag återkommer med fler bilder när jag Feng shuiat mig lite, just nu är jag i röjningsstadiet ala Karen Kingston. :) 

fredag 2 mars 2012

Vilket område är viktigast?

Nu ska jag välja område att börja röja och fixa i. Då är såklart fråga, vad är viktigast för mig?

Det kan ju tyckas självklart redan från start... men det är klart det är detta:


"BARN OCH KREATIVITET

  • Området aktiveras och förstärks av personer som arbetar med något kreativt och/eller personer som vill förbättra relationerna till sina barn. Här är platsen för stereon, datan, tv-apparaten, dvd-spelaren.
  • Element: Metall
  • Väderstreck: Väst
  • Färger: vitt, guld, silver
  • Ökar i styrka i kombination med: Jord.
  • Bevarar sin styrka i kombination med: Eld.
  • Minskar i styrka i kombination med: Vatten
Man kan också hänga bilder på skrattande barn. Dessutom är det här området ett bra område för barnkammaren.
Området styrs av elementet metall. Detta innebär att vita föremål, liksom föremål i järn, aluminium och andra liknande saker ( tex smycken) passar bra här.
Området anses även vara det område som bör aktiveras av människor som tycker att det är svårt att uppnå sina drömmar.
Området kan förstärkas genom att lägga till elementet Jord. Detta betyder att stenar och föremål i keramik och terrakotta passar bra in här. Bilder på berg gå också bra.
Vattenelementet bör undvikas, dvs. akvarium och speglar bör inte finnas inom detta område."
OBS! Denna text är tagen från hemsidan www.twice.se 
Nu är det bara att sätta igång... först ska jag ta lite före-bilder, få se om jag ens vågar lägga ut dem. ;)

Feng shui

Jag har gjort en bagua över mitt hem, den ser ut såhär:



Rikedom

Mitt kök samt lite tvättstuga
Framgång/berömmelse

Min tvättstuga, klädkammare och lite badrum
Relation/kärlek

Lite av badrum samt Ts rum
Familj/hälsa

Del av matrum och vardagsrum (ganska fria ytor)
Frid och balans

En korridor samt del av vardagsrum, soffa
Kreativitet/barn

En datorhörna, samt Vs rum
Självkännedom

Mitt matrum
Karriär/framtiden

Min hall (ingång) samt vardagsrum.
Stöd i livet/Resor

Vårt sovrum